Přihlásit k odběru newsletterů a akčních slev.

Také budete překvapeni, až zjistíte, o kolik Vás okrádají.

Příběh č. 5

Hodně lidí mě za tento článek odsoudí. No a co! Ale správné je, aby majitel nemusel ukončit provoz, protože se tím více a více zadlužuje a aby i zaměstnanci nepřišli potom o práci...
Příběh zákazníka, který nechtěl uvěřit…toto Vás ovlivní!

Když jsem to před lety poprvé viděl na vlastní oči u mé bývalé přítelkyně, tak mi to nijak divné nepřišlo. Přilepšila si touto praktikou dobrých pár stovek za jediný víkend. Už jsem přestal počítat, kolikrát jsem to zažil v posledních letech v různých provozovnách. Je to vlastně takové „VEŘEJNÉ TAJEMSTVÍ.“ Většina majitelů to i tuší a dokonce to raději „tolerují“, ale vůbec nevědí, o kolik přicházejí.

O kolik přicházíte Vy?

Po delší době jsem vezl do jedné menší provozovny objednávku. Bylo mi hned divné, že majitelka stojí za barem a obsluha nikde. Ze srandy říkám: „Vy jste se povýšila“? Začala slovy: „Pane Harazíme, kdybyste věděl, co jsem zjistila... Protože tržby byly každým rokem menší a už mi nezůstávalo téměř ani na náklady, tak jsem se rozhodla začít obsluhovat sama. Hned od prvního měsíce, co jsem se rozloučila s barmanem a servírkou, se zdvojnásobily tržby, aniž bych něco změnila!!!“

„Když jsem rozjížděla tuto provozovnu, tak mi můj táta říkal, že v této branži mi zaměstnanci bokem vezmou přibližně 10% a s tím jsem do toho šla. Po tolika letech jsem nechtěla uvěřit, že to nebylo „pouze“10%, ale 50%!!! Raději si nepředstavuji, o kolik jsem přišla…“

Berou i Vám?
 
Dozvěděl jsem se neuvěřitelnou skutečnost, jak začali v jednom baru s tímto bojovat. Vedení zjistilo, že jedna ze servírek má menší tržby, než je běžné. Proto servírce snížili plat. Je to chytré? Co si myslíte, že se stalo?Myslíte, že si to vzala nějak zpátky? Kolega zde byl svědkem, jak je snadné si vytvořit bar v baru bez živnostenského listu, nákladů na energie a nájmu.
 
Donést si své kafe, alkohol, čaj a bokem si ho prodat? Taková je někde realita. Ani kamery to nevyřeší. Víte, že se naučili finty, jak kasírovat bokem, i když si myslíte, že máte nejmodernější systém?
 
Pokud nezajistíte dostatečnou motivaci a neučíte se od nejlepších jak na to, co když budete časem také překvapeni?
 
Někdo začne nadávat, obviňovat zaměstnance, stěžovat si, jak je to těžké a že za všechno můžou oni. Prosím, nedělejte to. Tím jim nepomůžete a sobě už vůbec ne. 

Proč si ale většina šéfů nakonec vše raději dělají sami a nevěří ostatním? Proč většina nikdy nevytvoří prosperující podnik? Myslíte si, že to zvládnete bez motivovaných lidí? Jak je motivujete? Konkurence Vám nemá důvod pomáhat. Já mám zájem, aby se Vám dařilo. 

Co když za to můžou jen špatné návyky? Třeba Vám z tohoto důvodu berou až 50%!

Co uděláte, když to odhalíte? Dáte jim „padáka“, nebo si s nimi promluvíte, co s tím uděláte? Nebo si říkáte, že ve Vaší situaci si to nemůžete dovolit? Říkáte si - zase hledat někoho nového? Co když nikoho neseženu? Máte strach?
 
Co zkusit udělat něco, co jste nikdy neudělali a čeho se trochu bojíte? Hledejte informace a tipy od úspěšných. Pouze Vy máte ve svých rukou, jak lidi budete demotivovat nebo motivovat! Vy určujete, co si dovolí.
 
Znám barmanku, která už pracovala v několika restauracích,
jednou ji vedení nachytalo a vyhodili jí, protože to přeháněla.
Prý si přivydělala i 2000 Kč za jeden den! 

Pokud by se to u Vás dělo každý den, je to za rok až 730 000 Kč!!!  Za 10 let neuvěřitelných 7 300 000 Kč!!!

Myslíte si, že se změnila? Proč by měnila svůj zvyk, když 90 % provozů to neumí odhalit a  „tolerují to“?
 
Co byste se dozvěděli, když zavoláte bývalému zaměstnavateli, než někoho nového přijmete? Na co se zeptáte? Přijmete někoho, kdo už tento zvyk má? Uděláte opatření? Řeknete jim do očí, že víte o tom, že se to děje?  Nevíte jak? Najmete si odborníky, aby Vám pomohli, nebo se začnete učit od nejlepších a vybudujete sami prosperující podnik?
 
Pokud máte „jistotu,“ že se toto u Vás neděje a daří se Vám, není možná potřeba měnit Vaše zvyky, ale jestli si nejste jistí, jaké emoce to ve Vás probouzí, když Vám začne zůstávat o pouhých 10% více? A co když je to 50%?

PS: Přátelé, někdy stačí udělat malou změnu v našich zvycích. Jak dnes zariskujete a uděláte něco, co jste nikdy neudělali? Co zjistíte, když si článek přečtete s větším soustředěním znovu?
Věřím Vám, věřte si!
 
Napište mi na info@gastro21.cz v čem Vám tento článek pomohl. Jakou zkušenost máte Vy? Snažíme se pomoci zaměstnancům a majitelům, jak to vidíte Vy, jste proti tomu?

TIP:
Uložte si tento článek do diáře a
studujte ho znova s odstupem času 90 dní.
Zažijete něco skvělého...Udělejte to!

Příště se podíváme na článek s názvem:
Odehnala mě navždy z provozovny!
Nejvíce na to doplatíte Vy-majitelé!

 

autor Milan Harazím

Akce ,,Čokoládové dny" prodloužena pouze pro nové zákazníky

  • k balíčku 50ks ZDARMA
  • výběr příchutí jen na Vás
  • doprava ZDARMA

Zahřejte se Hot drinkem


Ochutnejte naše Hot tea

na výběr máme zelený, černý a bílý čaj


V minulém díle:

Představte si Vaší měsíční tržbu vynásobenou 10x Příběh č.4  2.část

Šokující výsledek průzkumu! Představte si Vaší měsíční tržbu vynásobenou 10x. Je to blbost?